Aspergebereiding

Asperge schillen

  • De asperges moeten goed geschild worden, gebruik hiervoor een goede dunschiller. Neem de asperge bij het kopje vast en schil van boven naar beneden, als je de asperge plat op tafel legt dan breekt deze minder snel. Draai de asperge langzaam rond zodat je alle schil er af kunt halen. Bij dunne asperges zit een dunnere schil om dan bij dikke asperges, houd daar rekening mee.

Asperge koken

  • De beste methode om asperges te bereiden, gaat als volgt, Leg de geschilde asperges in een ruime pan met koud water en voeg wat zout toe. Breng het water met de asperges aan de kook en laat ze ongeveer 5 tot 10 minuten koken (hangt af van de dikte ). Daarna nog ongeveer 20 min laten nagaren. Dus hoe dikker de asperges, hoe langer je ze moet koken. Ze zijn goed wanneer je makkelijk in het ondereinde kunt prikken. Haal de gare asperges met een schuimspaan of twee vorken uit de pan.

De hoeveelheid asperges bedraagt ca. 500 gram per persoon.

Kijk voor de allerlekkerste recepten op www.aspergeland.nl
Je vind hier alles over asperges en Aspergerecepten van Maggi